RESTAURANTS

Lochem en omgeving hebben heel veel horecagelegenheden. Uiteraard hebben wij inmiddels een aantal ervaringen opgedaan die we graag met jullie willen delen.

 

Witte Wieven

Restaurant en spelerij de Witte Wieven is een landelijk restaurant waar prijs kwaliteit hoog in het vaandel staat. U kunt er terecht voor een lekkere kop koffie, een heerlijke lunch of een fantastisch diner. Theo en Miranda zijn inmiddels goede bekenden van ons geworden. We eten er graag. Bourgondische glazen wijn en voortreffelijk eten. Er is een binnen-en buitenspeelruimte voor kinderen. Buiten ligt er een loopbrug over het water en in het bos kunnen ze op zoek naar heksen. Er is tevens een overdekte zandbak. Verspreid over het terrein lopen ook diertjes. Boek ook eens een Witte Wieventocht. 

Adres: Zwiepseweg 157

7241PT Zwiep

Website: dewittewieven.nl

 

Merlot

Op Resort de Achterhoek hebben we Grand  Café Merlot. Het is een gezellig restaurantje waar je heerlijk kunt eten. We komen hier heel regelmatig. Er is sprake van een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en de bediening is uiterst vriendelijk. Zowel de lunch als het diner zijn de moeite waard om uit te proberen.  Het grote voordeel is dat je er te voet naartoe kunt en dus ook wat kunt drinken.

In Coronatijd is het de moeite waard om hier je maaltijd op te halen.

www.grandcafemerlot.nl

 

Chun-Lin

Een bijzonder goed Oriëntaals Restaurant in Barchem. We kiezen hier meestal voor het verrassingsmenu. Ontzettend gastvrije mensen. Een restaurant met een hoge plaats in top 100 van beste restaurants van Nederland. Het afhaalrestaurant heeft vaak op nummer 1 gestaan. Zeker de moeite waard om eens  op bezoek te gaan. Zie ook de menukaart in deze map.

www.chunlin.nl

 

Scholten

Eetcafe Scholten in de Bierstraat in Lochem  Een heel gezellig restaurant ingericht in de stijl van vroeger achter het oude gemeentehuis. Ze hebben heerlijke soepen en de prijzen zijn heel netjes. Het eten is er goed en het buitenterras is heel gezellig. Het historische pand ernaast ingericht als restaurant "het Raedthuys", de wat chique afdeling van het restaurant. De moeite waard om er eens een hapje te gaan eten.

https://www.eetcafescholten.nl/eetcafe/Lunch.html

 

Kawop

Op het grote plein in Lochem vind je restaurant Kawop. Dit is een wat duurder restaurant met een prima uitstraling en uitstekend eten. Het restaurant heeft verschillende eetkamers zodat je er al snel een thuisgevoel hebt. Leuk terras om het hele plein te kunnen overzien. De laatste jaren is het restaurant helaas was kleiner geworden en wat ons betreft wat minder gezellig geworden.

https://www.kawop.nl/restaurant_kawop_lochem.php

 

Woodstock

Dit eetcafe ademt de sfeer van de jaren zeventig. Voor de vijftigers en zestigers zal de muziek die er wordt gedraaid zeer herkenbaar zijn. Het is gezellig ingericht en het eten is er prima en goed betaalbaar. Zeker de moeite om een keer langs te gaan ook voor een goede lunch

 

De babbelaer

Een sfeervol ingericht donkerbruin eetcafe met Leffe van de tap. Leuke eettafel in een soort bibliotheek. Prima lunch.

https://www.debabbelaer.nl/

De Hoofdige Boer in Almen

Op een van jullie fietstochten kom je vast en zeker een keer in Almen. Ze hebben er een prachtig buitenterras waar het in de zomer heerlijk zitten is.

Ook binnen is het er gezellig en je kunt er prima lunchen.

https://www.dehoofdigeboer.nl/

Loetje in Gorssel

Een bijzonder restaurant waar vroeger de paarden werden gestald als de reizigers in de herberg wilden overnachten. Een prachtige uitstraling en zeker de moeite waard om er in ieder geval iets te gaan drinken in de gezellige serre. Het restaurant is inmiddels geheel gerenoveerd en compleet nieuw ingericht. Naast het restaurant is het oude gemeentehuis inmiddels veranderd in een museum met de kunst die Dirk Scheringa had willen tentoonstellen totdat zijn bank failliet ging. Miljonair Hans Melchers heeft zowel het museum als Loetje onder zijn beheer. Het museum is zeer de moeite waard om te bezoeken.

https://www.loetje.nl/restaurants/restaurant-gorssel/

De Witkamp in Laren

Als u op de fiets door Laren komt, ga dan zeker even langs bij de Witkamp in het centrum van het dorp Laren. Zeer betaalbaar en goed eten. Je kunt er heelrijk in de serre zitten. Aan de overkant zie je de bakkerij van bakker Wijnand, een tweesterrenbakker waar je zeker eens langs moet gaan. Het standbeeld op het pleintje is van Albert  Mol, oud inwoner van Laren.

https://www.witkamp.com/

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode