LANDGOEDEREN

Het gebied kent vele landgoederen waar u prachtig kunt wandelen. Vele zijn nog door particulieren bewoond waardoor de landhuizen niet van binnen zijn te bezichtigen.

Huis Verwolde in Laren

Dit landhuis is opengesteld voor publiek en zeker de moeite waard om te bezoeken. Verwolde heeft een prachtige goed onderhouden tuin met zeldzame bomen. In de kelder en op het  terras wordt koffie en thee geschonken. Zeker bij goed weer is het heerlijk buiten zitten daar. Op het landgoed  zijn wandelroutes uitgezet waaronder de  "dikke boom route" . De dikke boom is een van de oudste bomen in Nederland en bekend van het liedje van Annie MG Schmidt  " ik heb een tante en een oom die wonen in een eikenboom , een eikenboom in Laren". www.huisverwolde.nl

adres: Jonker Emilelaan 4, Laren

Landgoed Ampsen in Lochem

Net buiten Lochem ligt het landgoed Ampsen. Er zijn  wandelroutes uitgezet. Het kasteel,is zeker de moeite waard om te zien maar helaas is het niet te bezoeken. In oktober kunt u het treffen dat er een jacht wordt georganiseerd. Er is dan een hardloper ingehuurd die de lucht van wild bij zich draagt. Kunst voor de jagers en de honden is om de buit te pakken te krijgen.

https://www.ampsen.nl/

adres: Laan van Ampsen 8a, Lochem

Kasteel Vorden

Voordat je Vorden inrijdt, staat aan de linkerzijde kasteel Vorden. Het kasteel is in particuliere handen maar wel te bezichtigen. Het meisje dat koffie schonk, verzorgde tussendoor ook nog even de rondleiding. Je krijgt maar een klein deel van het kasteel te zien. Tegenwoordig is het terras verplaatst naar een gebouw dat in de kasteeltuin ligt. Je kunt er koffie drinken en genieten van de fraaie ambiance. Er is op dit landgoed een wandeltocht uitgezet en het Pieterpad loopt er dwars doorheen.

www.kasteelvorden.nl

adres: De Horsterkamp 8, Vorden

Kasteel Hackfort

Zo'n 11 kilometer van Resort de Achterhoek ligt Kasteel Hackfort. Het kasteel wordt nog deels particulier bewoond. Het landgoed is vrij toegankelijk en eigendom van Natuurmonumenten. Men vindt er een horeca en een ruim terras en er zijn wandelingen uitgezet die zeker de moeite waard zijn. Naast het kasteel ligt een watermolen van omstreeks 1700. Deze is inmiddels weer in gebruik genomen.

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/hackfort/monument/kasteel-hackfort

adres: Baakselaan 8,  Vorden

 

Kasteel  Ruurlo

Een kilometer of 12 verwijderd van landgoed Ruighenrode ligt kasteel Ruurlo dat dateert van 1326. Na die tijd is er veel aangebouwd waardoor het verschillende stijlen kent. Het kasteel is geheel gerestaureerd en eigenaar Hans Melchers heeft het kasteel ingericht met schilderijen van Carel Willink. Ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

https://whichmuseum.nl/nederland/ruurlo/museum-more-kasteel-ruurlo

adres: Vordenseweg 2, Boruclo ( Ruurlo)

Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje 's-Heerenberg in Gelderland wacht een overweldigende ervaring. Opeens ontvouwt zich het uitzicht op het middeleeuwse kasteel Huis Bergh, omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestigingswal. De bouwgeschiedenis gaat terug tot de 13e eeuw. De belangrijkste thans nog bestaande delen dateren uit de 14e, 15e en 17e eeuw. In de loop der tijden hebben uitbreidingen, verfraaiingen, branden en oorlogen het aanzien van het kasteel veranderd. Van een middeleeuwse verdedigingsburcht werd het langzamerhand een fraai slot.

https://www.huisbergh.nl/

adres: Hof van Bergh 8, 's Heerenberg

 

 


 

 

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode